OM EVA

Mer än 25 års erfarenhet inom Ayurveda

Eva Schinkler har varit på ett andligt sökande sedan sin stora kris 1990. Efter en period av terapi för att undersöka sitt förflutna hittade hon den andliga vägen, i början genom kontakt med nära döden-upplevelser, NDU. 

När hon arbetade som sjuksköterska på akut-hjärtkliniken, kom hon i kontakt med flera patienter som förklarade deras erfarenheter av NDU. På vägen för att söka efter ett nytt sätt att förstå komplexiteten i läkning, och de resurser människan besitter, började Eva studera olikas helande-traditioner såväl som modern medicin.

Som livet ofta är, öppnas dörrar precis när det är dags, och hon blev introducerad till den ayurvediska livsvisdomen. Hon antog ett kall att studera allt hon kunde finna inom Ayurveda och har utbildats sig i både Indien och USA. Efter många olika andliga händelser som hon har varit med om, var det ett självklart att hon skulle arbeta inom Ayurveda.

 

När Eva var 5-6 år gammal åkte hennes familj för att bo i San Fransisco, USA, där hon gick i skolan. Hon minns att det största intrycket under den här tiden var, när hon träffade en grupp av ursprungs-befolkningen från Amerika under några ceremonier. Hon förklarade det som att  ”det kändes som om jag blev påmind om mitt förflutna” och jag var bara 6 år gammal. Det var ett väldigt speciellt intryck för mig, som har etsat sig fast i mitt minne.

Ett av Evas största intressen är segling och när hon 1980 var 20 år, bestämde hon sig för att segla över Atlanten. Hon arbetade som matros på en amerikansk, tremastad skonare och seglade från Amsterdam till Antigua i Väst Indien. Under den påföljande resan över Amerika med bil kom hon i kontakt med yoga som hon sedan tog med sig tillbaka till Sverige.

Eva tog examen från The Art Design School med en Master i Art & Design. Efter några år blev hon kabinpersonal för Scandinavian Airlines och följde sedan steget till att arbeta inom hälsoområdet genom att utbilda sig till legitimerad sjuksköterska. Förutom att bli sjuksköterska åkte hon till Indien för att studera Ayurveda. Hon studerade vidare inom beteendemedicin, hälsopsykologi och internationell folkhälsa.

 

Hennes karriär ledde henne vidare in som ledarskaps-konsult, i såväl stora företag som i kommuner och landsting, där hon utvecklade sitt eget sätt att arbeta med chefs- och ledarutveckling med Ayurveda management. 

Samtidigt var hon en populär workshopledare, föreläsare och coach för många människor. Eva startade utbildningen Ayurveda Life Training som pågick under många år. Hon är författare till böckerna Livskraft i vardagen – med inspiration av Ayurveda”  som också är översatt till engelska.

Samt boken ”Art of Eating /Konsten att äta – med inspiration från Ayurveda”.

Eva har två vuxna barn och barnbarn och är gift för andra gången.

Idag är Eva aktiv som coach och mentor för människor som själva är på jakt efter att söka mänsklighetens sanna helande.

Genom att använda alla sina livserfarenheter tillsammans med den mycket djupa livskunskapen inom Veda, Ayurveda, Buddism och andra kulturers helande tradition som hon har förvärvat under livet, kan du förvänta dig att bli guidad till att få rätt verktyg i rätt tid.

Varför söker man sig till dig Eva?

Med hennes egna ord… ”Oftast väljer människor att komma till mig när saker inte fungerar; stress, olika kroniska tillstånd, mental obalans, arbetsrelaterade problem, relationsproblem, stökig livsväg, förvirrad över vad som händer i världen, dödsbesked etc”. När livet påminner oss om att vi inte lever i harmoni, då behöver vi vägledning för att hitta vägen hem till oss själva.

Några kommer när de fortfarande mår bra och som vill fortsätta må bra genom livets olika skeenden

Utbildningar

  • Ayurvedisk medicin, American Institute of Vedic Studies, USA
  • Ayurvedisk medicin & Pancha Karma, Rishikesh Collage i Ayurveda, Indien
  • Leg. Sjuksköterska
  • Kandidatexamen i beteendemedicin & hälsopsykologi
  • Masterutbildning i internationell folkhälsovetenskap
  • Master of Fine Art & Design
  • Ledarskapsutbildning, Krauthammer University, Schweiz

Min källa till livskraft

Ayruveda föreläsning

Röster om Eva Schinkler

”Jag är ständigt på jakt efter på djupet, högkaratika, livsbejakande, dynamiska, överraskande och fängslande kunskapare inom livsviktiga områden. Jag säger bara en sak: Eva Schinkler är ett fynd.”
Annika Dopping – TV-producent, Hållbarhetskommunikatör

”Efter rekommendationer har jag läst Eva Schinklers bok ”Livskraft i vardagen”. Det är en fantastisk bok som jag nästan sträckläste. Många pusselbitar föll på plats. Arbetar som överläkare på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) och har 3 barn. Jag ska nu ta hand om mig utifrån det ayurvediska perspektivet.”
Helena Sandén – Överläkare på NÄL

”Efter att ha jobbat med det Styrkebaserade ledar- och medarbetarskapet nådde vi mer motiverade medarbetar och ökat ekonomiskt resultat. Utvecklingsprocessen ledde fram till att ledningsgruppen arbetade mer stringent och effektivt, och inte minst på ett mer mer stimulerat sätt! Evas styrkor är på det sätt hon når fram till olika människor på olika nivåer i organisationen. Eva är fokuserad, orädd och rak i sin kommunikation, vilket är uppskattat, och hon når därför ytterligare ett steg längre än andra som jag arbetat med i liknande uppdrag.”
Marie Bucht – Vice President, Business Intelligence, NCC Property Development

Några stunder av nöd lär en person mer visdom än årtionden av stabila omständigheter.

Välkommen till min samling av egna och andras filmer och artiklar.

Passion for skiing

Evas tips om dagliga rutiner

Eva berättar om Ayurvedans sätt att se på psykologi.

Change Your Breath, Change Your Life – Lucas Rockwood

Brattland 624, Åre | E-mail: info@evaschinkler.com Telefon: 070 694 94 02 I GDPR & Cookies

 

© 2023 I Hemsida producerad av Alvstjerne.se